Cum să alegi un apartament într-o clădire nouă


2 min de citit

Nivel ușor


În această etapă, studiați dezvoltatorii, creezi impresia generală a pieței pentru clădirile noi și alegi compania care este mai aproape de tine.

1. Uitați-vă la situl al dezvoltatorului, imagini ale casei și interiorului

Ar trebui să le placă și să fie original și să nu fie descărcate din scurgere. Verificarea este simplă: faceți clic dreapta pe fotografie și faceți clic pe „Găsiți imagine (Google)”. Funcția funcționează în Google Chrome. Dacă există o mulțime de astfel de fotografii în motorul de căutare, este vorba despre un stoc sau cineva „a împrumutat” o imagine de la proprietar. Un astfel de dezvoltator nu vi se potrivește.

2. Studiază paginile dezvoltatorului în rețelele sociale

Instagram, Facebook, VKontakte - accesați rețelele de socializare, vedeți publicațiile și citiți comentariile utilizatorilor. Acest lucru va ajuta la crearea unei impresii generale asupra companiei și a proiectelor sale.

3. Citiți forumurile și rețelele sociale

În cazul în care dezvoltatorul a închiriat apartamente cu defecte sau a întârziat timpul de construcție, este probabil să fie informații pe Internet. Prin urmare, citiți recenzii despre companie în forumuri.

În plus, multe complexe rezidențiale au pagini pe rețelele de socializare în care noii veniți discută despre problemele de zi cu zi. Citește mesaje și comentarii, interesează-te de calitatea construcției și de impresiile apartamentelor noi în rândul rezidenților. Este posibil să fiți îngroziți și să ștergeți dezvoltatorul din lista dvs.


Nivel intermediar


4. Uită-te la casele terminate ale constructorului

Recenziile și comentariile de pe Internet nu vor înlocui propria opinie. Trebuie să înțelegeți dacă vă plac apartamentele dezvoltatorului și în ce condiții au fost închiriate noile clădiri pe care le-a închiriat acum un an sau doi.

Intra pe scara, privește pereții și tavanele. Funcționează liftul, care este calitatea decorațiunii, în ce condiție este curtea? Dacă o casă este construită prost, atunci probabil că cealaltă este aceeași. Discutați cu portarul și cu localnicii. Astfel vei înțelege dacă vrei să locuiești într-o astfel de casă și dacă merită să iei un apartament de la acest dezvoltator.

5. Întrebați despre decorarea apartamentului și mergeți la showroom, dacă este cazul

Repararea trebuie să fie de înaltă calitate, astfel încât după un an să nu mai fie nevoie să refăți totul. Prin urmare, întrebați managerul despre opțiunile de finisare, calitatea materialelor de construcție și perioada de garanție. De asemenea, dezvoltatorii au showroom-uri unde puteți vedea imagini de fundal, parchet, gresie, care vor fi în apartamentul dvs. Este mult mai ușor de ales și există încredere că reparațiile se vor face bine.

6. Aflați care este prețul unui apartament

Trebuie să știți cât și pentru ce plătiți. Cât este un metru pătrat, modul în care podeaua și priveliștea de la fereastră afectează prețul, cât costă pentru decorare. Toate bonusurile și condițiile trebuie specificate în contract.

Aflați, de asemenea, dacă există reduceri și rate. În diferite etape de construcție, prețul este diferit, așa că dacă managerul vă spune costul specific, verificați dacă se va schimba în 2-3 luni. Există brokeri de împrumut la birourile de vânzări care vă vor spune unde este mai profitabil să luați o ipotecă și să ajutați la colectarea documentelor.


Nivel avansat


Când decideți ce dezvoltator veți cumpăra un apartament, mergeți la acest nivel. Sarcina principală este de a înțelege documentele și de a alege un apartament. Aceasta este cea mai crucială etapă.

7. Verificați documentele de pe site-ul dezvoltatorului

Orice societate de construcții are documente constitutive: statut, certificat de înregistrare de stat, certificat de înregistrare fiscală, rapoarte anuale și rapoarte de audit. Ele pot fi pe site, dar dacă nu le-ați găsit, atunci solicitați-le la biroul de vânzări, trebuie să furnizați copii certificate ale acestor documente.

De asemenea, trebuie să existe un permis de construire, o declarație de proiect, dreptul unui dezvoltator la un teren. Acest lucru este important pentru că fără ele construirea unei case este ilegală.

8. Verificați falimentul dezvoltatorului

Aflați dacă procedura de faliment este în curs de desfășurare cu dezvoltatorul. Puteți face acest lucru pe site-ul instanței de arbitraj. Nu cumpărați un apartament de la o companie care urmează să intre în faliment.

După ce totul a fost verificat, puteți alege un apartament în clădirea nouă care vă place și încheiați un acord.


În ultimii ani, cererea pentru locuințe noi este mai mică decât oferta. Prin urmare, dezvoltatorii încearcă să mulțumească cumpărătorul pentru a vinde apartamente. Clădirile noi apar pe piață, cu interioare interesante și finisaje de înaltă calitate, chiar și în clasa economică. Prin urmare, nu ezitați să solicitați o reparație bună: plătiți și aveți dreptul de a primi o locuință decentă.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.